Shop

Via deze weg kunt u onze producten bestellen, zodat ze bij u thuis geleverd worden. Hebt u vragen, of vind u iets niet terug in de shop, laat het ons gerust weten.

Elixir d'Anvers Reserve Likeur
Categorie:
Koffie
Prijs:
€39.90
Beschrijving

Met de lancering van Elixir d'Anvers Reserve, F.X. de Beukelaer onthult men een van zijn best bewaarde geheimen. Jarenlang en in het grootste geheim rijpte deze speciale editie van Elixir d'Anvers in streng geselecteerde, kleine eikenhouten vaten die zorgen voor een fijne smaakevolutie. Dankzij de kleinere vaten is er een snellere veroudering en meer contact met het vat waardoor smaken sneller worden overgedragen. De planten & kruiden worden samen met alcohol gemengd in een koperen alambiek waarin ze een hele tijd weken en hun smaken afgeven. Tijdens de langzame distillatie wordt de distilleerkolf verwarmd met stoom waardoor de volatiele eigenschappen van de ingrediënten samen met de alcoholdampen opstijgen & condenseren tot een alcoholdistillaat of ‘Esprit’. Dit distillaat van zuivere alcohol bevat alle aromatische eigenschappen van de ingrediënten. Rijping in oude eiken vaten: Het ‘Esprit’ wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water, suiker en een infusie van saffraan. Voor deze speciale editie krijgt Elixir d’Anvers de kans om enkele jaren te rijpen in oude eiken vaten. Dat zorgt voor een extra zacht en diep karakter met een geraffineerde houttoets. De gouden wikkel draagt bij aan de allure terwijl de hedendaagse interpretatie van het oudste bekende etiket van Elixir d’Anvers in de archieven van de distilleerderij een knipoog is naar de rijke geschiedenis. Dit nieuwe etiket is met de hand getekend en vermeldt het erediploma dat in 1887 door niemand minder dan Louis Pasteur werd uitgereikt op de wereldtentoonstelling in Boulogne-sur-Mer. Door de tientallen planten, kruiden en schorsen die volgens het originele recept van 1863 worden verwerkt, biedt Elixir d’Anvers Reserve een delicate smaak die licht dartelt op de tong, om vervolgens in de mond tot volle smaakexplosie te ontwikkelen, gevolgd door een verfrissende en kruidige afdronk die nog lang blijft nazinderen...

TOPKWALITEIT ALTIJD VERS

De heerlijke koffiemengelingen worden steeds met de grootste zorg gekozen. Het branden gebeurt met de nodige kennis, zodat steeds iedere koffie lekker smaakt en afgestemd is op ieder behoefte.

WEKELIJKSE MARKTEN

MAANDAG

TESSENDERLO: 08:00 -12:00

ZONdAG

HEIST OP DEN BERG: 07:00  - 13:00

Verschil in koffiebonen

Het verschil tussen Arabica en Robusta koffiebonen is dus het cafeïnegehalte, en dat bepaald het smaakprofiel. Arabica wordt hooggelegen verbouwd en bevat daardoor minder cafeïne. Dit zorgt ervoor dat Arabica een gevarieerder smaakprofiel heeft dan Robusta, dat weer een hoger cafeïnegehalte heeft.

Contact

TELeFOON

+0032 489 33 44 26

Mail

Adres

VRUNTEBAAN 17
2520 EMBLEM